formula 1f1sim racingsim racing türkiyeformula 1 haberesporf1 espor
Güncel Konular
Kısa bir süre önce Habertürk kanalından ayrılıp, Youtube üzerinden yayınlarına devam eden duayen gazeteci - yazar Fatih Altaylı, “Formula 1, neden Türkiye’ye gelmiyor?” sorusunun cevabını Serhan Acar’a itiraf etti.
01.08.2023 14:16
TOSFED ile yapmış olduğu işbirliği ile adını daha sık duyuran ve hemen ardından Formula 1’in vazgeçilmez ismi olan Serhan Acar’ı konuk eden Apex Racing E-Spor Merkezi oldukça ilgi görmeye başladı. Otomobil yarışlarının heyecanını sanal ortamda yaşatan Apex Racing E-Spor Merkezi ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve güncel fiyat bilgisi...
11.04.2023 18:51
TOSFED Genel Sekreteri ve Formula 1 spikeri Serhan Acar Sim Racing tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor. Apex Racing E-Spor merkezinde gerçekleşecek olan toplantıya tüm simülasyon sevenler davetli...
11.04.2023 18:20
Fernando Alonso, Aston Martin koltuğuna geçerek Formula 1 dünyasında oldukça ses getirdi. Uzun vadeli anlaşma imzalayan Alonso Formula 1 tarihine geçebilir. İşte detaylar...
11.10.2022 19:06

Max Verstappen, Kaç Galibiyet Daha Alabilir?

Max Verstappen, Kaç Galibiyet Daha Alabilir?
19.10.2021 21:32
0
A+
A-

Red Bull, Türkiye’de çifte podyum başarısını elde etse de galibiyeti Max Verstappen ile kazanamamış ancak takımı ve Honda’yı mutlu etmişti. Kalan yarışlarda ise Honda yeni galibiyetler geleceğinden oldukça emin.

Honda, pilotlar klasmanında ilk şampiyonluğu için uğraşmış olsada kalan yarışlar için Max Verstappen’in bir kaç yarış daha galibiyet alacağından oldukça emin.

Max Verstappen, şampiyonada 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton’un 6 puan önünde. Motor değişikliği sonrası Türkiye’de de podyumda yer alarak hasarı azaltıp puan farkını açmayı başaran Max Verstappen bu hafta sonu Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix’sinde galibiyet için savaşacak.

Honda Genel Müdürü Masashi Yamamoto yaptığı açıklama ile Austin için beklentisini dile getirdi. Yamamoto, Verstappen’in galibiyeti alacağına pek inanmasa da kalan yarışlarda galibiyeti alacaklarını inandıklarını dile getirdi.

Auto Sport Web’e demeç veren Yamamoto, “Kalan yarışların üçünü kazanabiliriz. Brezilya, Meksika ve Abu Dabi neden olmasın? Pole pozisyonundan başlayıp kazanmıştık.”

Demeçlerine devam eden Yamamoto, “Açıkçası yeni pistler var ve fikrim yok. Katar, Suudi Arabistan ama Meksika, Brezilya ve Abu Dabi şüphesiz daha iyi sonuçlar getirecek. Bunu umuyorum.” dedi.

Max Verstappen ve Sergio Perez Kutlama, İstanbul 2021
Max ve Sergio Kutlama, İstanbul 2021

Zorlu Türkiye Grand Prix’inde Verstappen ikincilikle yetindi ve çifte podyum yaptılar. Puan farkını açarak lider olurken Lewis Hamilton ise yanlış strateji ile beşincilikle yetindi.

Honda’nın Formula 1’e veda etmesine özel bir çalışma yapan Red Bull takımı RB16B kodu ile beyaz ve kırmızı renkleri içeren bir araçla piste çıktı. Galibiyet hedeflenirken çifte podyum gelmesi ise Yamamoto’yu yine de memnun etti.

Çifte podyum için Yamamoto, “Cuma günü ile birlikte başlayan sorunlardan sonra bizler için oldukça iyi bir sonuç denilebilir. Sergio Perez ise oldukça etkileyiciydi. Hamilton savunması ve sonrası ile çok iyi bir iş çıkardı. Verstappen’in galibiyeti alamaması ile birlikte biraz hayal kırıklığına uğradık ancak iki sürücünün de podyumda olması ile birlikte yarışta olmak oldukça güzeldi. Podyumda oldukça gururlu bir tavır sergilediler.”

KALAN YARIŞLAR HONDA VE MAX VERSTAPPEN İÇİN ÖNEMLİ

“Japon halkının desteği ise bizlere liderliği geri getirdi. Austin yarışından sonra bunu sürdürebilir ve Meksika sonrasında Brezilya’ya odaklanırsak harika bir şampiyonluk mücadelesi olacak.” dedi.

Yamamoto ise Verstappen’in Meksika GP öncesi Amerika Birleşik Devletlerinde liderliği sürdürmesini istiyor.

“Austinde, orada iyi durumda olduğumuzda emin olmak zorundayız. Max, Meksika ve Brezilya için oldukça hevesli, oraya şampiyon olarak gitmek istiyor. Sonrasında ise Katar, Suudi Arabistan ve Abu Dabi’de yarışlarımız var. Mücadelede avantajımız var” dedi.

Honda’nın Formula 1’den ayrılırken şampiyonluk ve başarı istediği oldukça ortada ve kalan yarışlarda ise ellerindeki tüm enerjiyi aktaracakları kesin.

Sim Racing