formula 1f1sim racingsim racing türkiyeformula 1 haberesporf1 espor
Güncel Konular
Kısa bir süre önce Habertürk kanalından ayrılıp, Youtube üzerinden yayınlarına devam eden duayen gazeteci - yazar Fatih Altaylı, “Formula 1, neden Türkiye’ye gelmiyor?” sorusunun cevabını Serhan Acar’a itiraf etti.
01.08.2023 14:16
TOSFED ile yapmış olduğu işbirliği ile adını daha sık duyuran ve hemen ardından Formula 1’in vazgeçilmez ismi olan Serhan Acar’ı konuk eden Apex Racing E-Spor Merkezi oldukça ilgi görmeye başladı. Otomobil yarışlarının heyecanını sanal ortamda yaşatan Apex Racing E-Spor Merkezi ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve güncel fiyat bilgisi...
11.04.2023 18:51
TOSFED Genel Sekreteri ve Formula 1 spikeri Serhan Acar Sim Racing tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor. Apex Racing E-Spor merkezinde gerçekleşecek olan toplantıya tüm simülasyon sevenler davetli...
11.04.2023 18:20
Fernando Alonso, Aston Martin koltuğuna geçerek Formula 1 dünyasında oldukça ses getirdi. Uzun vadeli anlaşma imzalayan Alonso Formula 1 tarihine geçebilir. İşte detaylar...
11.10.2022 19:06

Fernando Alonso F1 Tarihine Geçer Mi? Aston Martin Geçişi Ne Anlama Geliyor?

Fernando Alonso, Aston Martin koltuğuna geçerek Formula 1 dünyasında oldukça ses getirdi. Uzun vadeli anlaşma imzalayan Alonso Formula 1 tarihine geçebilir. İşte detaylar…

Fernando Alonso F1 Tarihine Geçer Mi? Aston Martin Geçişi Ne Anlama Geliyor?
11.10.2022 19:06
0
A+
A-

Alonso, Aston Martin takımına geçerek rekor kıran bir sürücü olmaya hazırlanıyor. Sebastian Vettel’den boşalan koltukla 41 yaş hediyesi olarak Aston Martin’e geçen Fernando Alonso rekorlar kırabilir.

Özellikle kendisini çok daha iyi ve genç hisseden Alonso, yeni takımı ile rekorlara hazır olduğu mesajını şimdiden verdi.

Fernando Alonso, Tarihin En Yaşlı Pilotu Olabilir!

Fernando Alonso
Fernando Alonso

Yapmış olduğu sözleşme ile en az 2 yılını garantileyen Şampiyon Alonso, 43 yaşına kadar pistlerde kalmaya devam edecek. Özellikle Michael Schumacher’in 2012’de Mercedes‘le geri dönüşüne benzer bir çizgi de ilerleyen Alonso eski rakibi ile aynı şeyi yapmak istediği çok açık ve kariyeri ile ilgili risk almaktan çekinmiyor.

Alpine’den Ayrılması Olası Bir Tehditi Engellemiş Oldu!

Alonso’nun Alpine‘den Aston Martin’e geçişi kısa vade için çok büyük görünmese de yılların deneyimi ile kendisi için oluşabilecek ayrılık tehdidini ortadan kaldırdı. Ayrıca süper Yetenek olarak anılan Oscar Piastri‘nin yerine gelecek olması ile adete görevden alınmış olacaktı. Bu hamlesi ise kariyerinde hala enerjik olduğunu söyleyen ama bunu gösterme fırsatı yakalayamayan Alonso, olası bir tehdidi de savurmuş oldu.

Ayrıca Alpine CEO’su Laurent Rossi, geçen ay vermiş olduğu demeçte ise 3 arabasının olmadığını dile getirmiş ve gelecek planlarında Alonso’nun olmadığını açıkça hissetirmişti. Özellikle bu demeci ile birlikte Alonso’nun Esteban Ocon karşısında olan performansına da değinen Rossi, Alonso için Alpine sayfasını çoktan kapatmıştı.

Laurent Rossi - Alpine F1
Laurent Rossi – Alpine F1

Rossi’nin büyük isimlere karşı sert duruşu ile bu kararında ne kadar etkili olduğu ortada. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Alain Prost ile çalışılmayacağını açıklaması ise bunun bir kanıtı oldu. Alonso’nun takıma yönetimine karşı olan egosu da böylelikle bertaraf edilmiş oldu.

Fernando Alonso Takım İçin İrade Mesajı! Aston Martin’e Hırs Övgüsü!

Alpine CEO’su Laurent Rossi’nin dominant tavırlarının aksine Fernando Alonso, yeni takım duyurusunda ise şu sözleri kullandı. “Kazanmak için açık bir iradeye sahipler ve bu hedefe karşılık gelen bir enerji ve kararlılıkla ilerliyorlar.”

Lawrence Stroll - Fernando Alonso
Lawrence Stroll – Fernando Alonso

Yeni takımı Aston Martin’in tekrar yapılanmasında ise daha agresif bir politika izlediği kesin. Özellikle takım, yetenekli pilot ve teknik personeli toplamakla kalmıyor. Bunun yanında Silverstone’da yarış takımı için mega bir fabrika inşa ediyor. Ayrıca Lawrence Stroll’un kendini Formula 1’e adaması ve finansal gücü oldukça büyük bir rol oynuyor. Stroll, zirveye oynamak içinden geleni yapıyor.

Bunun yanında Alonso ise yeni takımını şu sözlerle övüyor.

“Özellikle Ekip yönetimi sistematik olarak doğru insanları işe alıyor. Başarı koşullarını yaratmak için çok fazla kaynak kullanıyor.”

Büyük Rekorlar Kıracağı Kesin!

2001 Avusturalya yarışı ile Formula 1 kariyeri başlamış olan Fernando Alonso yeni rekora gidiyor. İlerleyen yaşına rağmen yeni sözleşmeli ile birlikte yeni rekorlar kıracağı çok ama çok açık. Özellikle Fransa Grand Prix’sinde 18.261 turu olan Kimi Raikkonen’in rekorunu egale etti. Ayrıca Alonso yakın zamanda ise yarış sayılarını da geçmiş olacak.

2023 Onaylanmış Sürücü Listesi!

TakımSürücüSürücü
MercedesLewis HamiltonGeorge Russell
Red BullMax VerstappenSergio Perez
FerrariCharles LeclercCarlos Sainz
McLarenLando NorrisDaniel Ricciardo*
AlpineEsteban Ocon
Aston MartinFernando AlonsoLance Stroll
Alfa RomeoValtteri Bottas
AlphaTauriPierre Gasly
WilliamsAlex Albon
Haas F1Kevin Magnussen
2023 yılı Onaylanmış Pilot Listesi

Özellikle Alonso’nun Aston Martin takımına geçmesi ile birlikte pilot pazarında ki hareketliliğin başlamasının yolu açıldı. Ayrıca takımlar kalan haftalarda bir bir yeni anlaşmalarını açıklayacaklar. Son olarak Formula 1 dünyasına Formula 2’den grid’de kimler yer alacak bunu hep birlikte göreceğiz.

Sim Racing